lørdag 28. mai 2011

KUNSTMARKED

I dag besøkte jeg for første gang Kunstmarkedet i det gamled sjøfartsmuseet i Sandefjord. Masse flott samtidskunst. Et deilig tilskudd til byens kulturliv. Nå er det bare å spare noen grunker og skaffe seg noe flott til veggene...

torsdag 19. mai 2011

Hva slags tre er dette?

Dette treet står  i hagen vår og jeg aner ikke hvilket slag det er. Kanskje noen vet? Det blomstrer tidlig og kun 1 - 2 dager. Nydelige hvite blomster.

onsdag 18. mai 2011

Noen ting var bedre før!


En av de mer positive og hyggelige sidene ved å kjøpe en gammel rønne fra 50-tallet er det store solide tørkestativet i kraftig jern støpt ned i bakken med en sjarmerende spukken bettongplatting under. Supert å lufte sengetøyet - særlig nå som syrinen bak begynner å blomstre så flott.

tirsdag 10. mai 2011

Lopper i ny drakt - herlig!

Vårens loppemarkedfunn har fått ny drakt. Puffen var egentlig trekt både på kassen og lokket, med et ganske utrendy stoff... Føttene har jeg spraylakkert siden de originat var lakkert. Kassa fikk et strøk oransje interiørbeis. Jeg hadde lyst til å vise frem håndtverket med å få kassen satt sammmen. De kunne det før i tiden. Jeg har gått en lang stund å fundert på hva jeg skulle trekke lokket med av stoff. Jeg gikk tilfeldigvvis inn på en av bodene vi har og kastet et blikk inn i et hjørne. Der fant jeg en gammel ødelagt rullegarding hentet fra et Torp i Serige. Jeg har lagret gardinen i håp om at den kunne komme til nytte. Og i dag fikk den lov til å være trekk på min nye flotte leketøyspuff! Veldig fornøyd med resultatet denne gangen!

mandag 9. mai 2011

Flott dag i hagen - sommertemperatur!

 Denne primulaen er stor!
Det summer rundt ripsbuskene - humle og bie på plass.
 Rabarbraen går allerede i stokk! Nå må den høstes. Da blir det saftkoking sammen med fjorårets rips. NAM!
 Og i dag kom den første rhododendron i blomst. Det er stas!
Jeg elsker hagen min!

tirsdag 3. mai 2011

Legg igjen ditt hagetips på moseplassen!

Flott initiativ levert av moseplassen. Legg inn hagetips - fristen for å legge uter 13.mai. Allerede hanket inn noen tips til egen hage der.

mandag 2. mai 2011

Noen bilder fra pottesamlingen min. Har satt dahlia, hagepetunia, asters, praktsalvie og kornblomster. Nå er det bare vann og sol som kan sette fart på sakene.


 Liljene kommer for fullt!

søndag 1. mai 2011

Oppfriskning av uterommet; lopper på agendaen.


I går fikk jeg plantet ut litt i potter og ampler. Jeg har for det meste dyrket det frem selv så blomsterprakten lar vente på seg inntil videre. Jeg skaffer det meste til hagen på loppemarked. Jeg liker ikke at ting er for stilrent og strigla. Derfor har jeg helt enkelt tatt en del loppefunnn å plantet i dem. I fjor hadde dette skapet patina - i år er det blitt en rustholk. Men nå gleder jeg meg til blomstene kommer seg. Vann og kjærlighet skal de få så lenge.